Santander Consumer Finance Benelux nieuwe partner voor de KunstKoop

Het Mondriaan Fonds heeft een nieuwe samenwerkingspartner voor de KunstKoop gevonden: Santander Consumer Finance Benelux. Met deze kredietverstrekker kan het Mondriaan Fonds de KunstKoopregeling voortzetten. Dat is goed nieuws voor kunstenaars, kunstkopers en galeries.

Santander Consumer Finance Benelux is een consumentenfinancieringsbedrijf dat onderdeel is van Santander Group. Het is een van de grootste financiƫle instellingen in Europa, met aanwezigheid in vijftien landen en een focus op consumptieve kredieten. Deze expertise sluit goed aan bij de KunstKoop, dat ook een vorm van consumptief krediet is.

Met de KunstKoop kunnen particulieren hedendaagse kunst of vormgeving op afbetaling kopen bij meer dan 120 galeries verspreid over Nederland, zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als zij een lening afsluiten via de KunstKoop betalen ze het totaalbedrag niet ineens, maar lossen ze af in maandelijkse termijnen.

De KunstKoop is een regeling ter versterking van de particuliere kunstmarkt en ter bevordering van de verkoop van beeldende kunst en vormgeving. Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland, de KunstKoop is een van de regelingen die het fonds aanbiedt. Sinds 1997 maakten meer dan 50.000 kopers gebruik van de KunstKoop en kochten voor ruim 166 miljoen euro aan kunstwerken.

Santander Consumer Finance Benelux neemt het stokje over van ABN AMRO, die partner was van het Mondriaan Fonds voor de KunstKoop. Santander Consumer Finance Benelux is op dit moment bezig alle benodigde middelen te ontwikkelen om de regeling te kunnen aanbieden. Bij Santander Consumer Finance Benelux kunnen voortaan alle aanvragen voor KunstKoopleningen volledig digitaal worden ingediend.


Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed.