Art Rotterdam 2020

Art Rotterdam 2020. Beeld: Almicheal Fraay.

Met de deelname van precies 100 galeries, 16 videopresentaties in citizenM Projections en 67 kunstenaars in Prospects & Concepts heeft Art Rotterdam zich ook dit jaar weer als een unicum in de Nederlandse kunstscène bewezen. Er was veel belangstelling voor de nieuwe aanpak van citizenM Projections en voor The Performance Show met doorlopende optredens van (inter)nationale kunstenaars uit de artistieke voorhoede. De 21ste editie trok dan ook 27.500 kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland, waaronder verzamelaars, directeuren van musea en bedrijfs- of particuliere collecties, kunstenaars, curatoren en journalisten. Voor kunstliefhebbers geldt Art Rotterdam als dé plek om de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst te zien. Fons Hof:

"Vooral de vernieuwde citizenM Projections werd zeer gewaardeerd door de bezoekers en had ook goede verkoopresultaten. Zo kocht citizenM de kunstvideo Stripes 3 van de Franse broers Quistrebert bij Upstream Gallery, het Centraal Museum uit Utrecht kocht samen met het Frans Hals Museum in Haarlem de video "Qu'un sang impur" van Pauline Curnier Jardin bij Galerie Ellen de Bruijne en Galerie Ron Mandos verkocht aan het Kröller-Müller Museum een videofilm van Hans Op de Beeck en een lichtbox van Geer Mul. In de New Art Section verkocht Un-Spaced Gallery uit Parijs 10 schilderijen van Evol, een Duitse schilder met zijn wortels in Street Art. Galeriehouder Hugues Albes-Nicoux van Un-Spaced Gallery vond het gevarieerde publiek zeer geïnteresseerd en openstaand voor nieuwe kunstenaars. Iets wat je niet altijd ziet op internationale beurzen.''

Art Rotterdam 2020 after movie door Joris Verleg.