Rotterdam Art Week 2022

Beeld Rotterdam Art Week 2021

Tijdens Rotterdam Art Week (18 tot en met 22 mei) staat niet alleen kunst, maar ook design en architectuur op een voetstuk. Met zo’n 70 events op 50 locatie krijg je de kans om te herontdekken wat Rotterdam zo uniek maakt. De spil van Rotterdam Art Week is zoals ieder jaar de internationale kunstbeurs Art Rotterdam, aangevuld met de toonaangevende designbeurs Object Rotterdam, jong talent bij The New Current, de Kunstavond XL in de Witte de Withstraat en TEC ART festival; op het spannende snijvlak van kunst, creatieve technologie en wetenschap. Daarnaast valt er ontzettend veel te zien in de galeries, open ateliers en unieke creatieve broedplaatsen als STEUR, die maar één keer per jaar opengesteld worden. Naast deze must-sees lichten we hieronder nog een aantal tips uit.

Filmpje Rotterdam Art Week 2021

Charlotte Nijsten, coordinator Rotterdam Art Week: “Het mooiste aspect van Rotterdam Art Week? De hele stad bruist! Met circa 70 events op 50 locaties, waaronder diverse beurzen zoals hedendaagse kunstbeurs Art Rotterdam en designbeurs Object Rotterdam, met speciale openingen en tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up exposities en open ateliers die stuk voor stuk het kunstklimaat in de stad versterken en verlevendigen.”

Tip: wist je dat je tijdens Rotterdam Art Week gratis VanMoof e-bikes kunt lenen tussen 11.00 en 17.00? Het is wel noodzakelijk om vooraf een elektrische fiets te reserveren. Daarnaast is er de gratis MINI pendeldienst tussen de Van Nellefabriek en het Merwe-Vierhavengebied.

Do It Yourself Routes
Ga je het liefste zelf op pad maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Maak dan gebruik van de handige Do It Yourself Routes, die speciaal werden samengesteld in samenwerking met Art Index Rotterdam en haar tourpartner. De wandelroutes beslaan de vijf focusgebieden: het Merwe-Vierhavengebied (M4H), het Van Nelle Fabriekgebied, de Kop Van Zuid, het Museumpark en de omgeving van het Centraal Station. Bekijk alle wandelroutes hier. Tip: klik op de Google Maps-knop om de route inclusief alle locaties te openen in Google Maps op je telefoon. Op die manier navigeer je moeiteloos door de stad.

rotterdamartweek.info

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws