NN Art Award genomineerden 2022 bekend

Kunstenaars van links naar rechts:
Inez de Brauw, Thierry Oussou, Jennifer Tee, Vytautas Kumža

Dit jaar wordt de NN Art Award voor de zesde keer op Art Rotterdam uitgereikt aan een buitengewoon talent die een opleiding in Nederland heeft genoten. De jury; Yuki Kho, cultuurjournalist; Alexandra Landré, artistiek directeur Stroom, Den Haag; Charl Landvreugd, hoofd onderzoek & curatorial practice, Stedelijk Museum Amsterdam; Erik Mattijssen, beeldend kunstenaar en winnaar NN Art Award 2021; Elisah van den Bergh, adviseur NN Kunstcollectie heeft de 4 genomineerden bekend gemaakt:

De 4 genomineerde kunstenaars zijn:

Inez de Brauw – Brinkman & Bergsma 
Vytautas Kumža – Galerie Martin van Zomeren
Thierry Oussou – Lumen Travo Galerie
Jennifer Tee – Galerie Fons Welters

De werken van de 4 genomineerde kunstenaars zijn te zien in de NN Art Award stand op Art Rotterdam 2022. 

De winnaar van de NN Art Award 2022 wordt bekend gemaakt tijdens de Press Preview van Art Rotterdam op woensdag 18 mei. De winnaar van de Publieksprijs wordt zondagmiddag 22 mei online bekend gemaakt. Het publiek kan vanaf half april t/m zaterdag 21 mei middennacht online haar stem uitbrengen via de website van Nationale-Nederlanden. Tevens kan het publiek stemmen tijdens de beursdagen van donderdag 19 t/m zaterdag 21 mei in de beursstand. 

De winnaar ontvangt een geldprijs van € 10.000 en een kunstwerk van één van de vier genomineerden wordt gekocht voor de bedrijfscollectie van NN Group. De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 5.000,-. Tevens ontvangen de winnaars een online artikel op GalleryViewer.com.

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws