#MeetTheArtist Kévin Bray

Tijdens Art Rotterdam tref je het werk van honderden kunstenaars van over de hele wereld. In deze reeks lichten we een aantal kunstenaars uit die bijzonder werk tonen tijdens de beurs.

De jonge Franse kunstenaar Kévin Bray onderzoekt in zijn praktijk de grenzen van verschillende disciplines, zoals video, (3D) fotografie, (digitale) schilderkunst, computer graphics, animatie, beeldhouwkunst, grafisch design en sound design. Vervolgens zoekt hij naar manieren om deze grenzen op te rekken. Hij probeert daarbij ook te experimenteren en de impliciete en expliciete codes en regels van het ene medium op het andere medium toe te passen. Hoe beïnvloeden ze elkaar en hoe veranderen ze de betekenis van het kunstwerk?

It looks both ways 2019

Bray verwijst in zijn praktijk naar de kunstgeschiedenis, maar ook naar apocalyptische en dystopische verhalen en science fiction. Hij is daarnaast gefascineerd door fictie als construct. Als je naar een film kijkt dan heb je vaak niet door hoeveel factoren er perfect samen moeten komen om tot een geloofwaardig geheel te komen: van geluid en art-direction tot beeldtaal, cameravoering en special effects. Bray hoopt ons juist alert te maken op de fictieve elementen in zijn werk. Hij maakt ons bewust van de achterliggende materialen, manipulaties en technologieën die hij heeft gebruikt om tot het eindresultaat te komen. Hij mixt angstaanjagende en surrealistische elementen n speelt met de grenzen van het analoge en het virtuele. Er ontstaat op die manier een bepaald ongemak bij de kijker, wat zorgt voor een spannende kijkervaring.

Chauderon 2020

Bray volgde een opleiding tot grafisch ontwerper aan L’Ésaab in Frankrijk, gevolgd voor een periode aan de designafdeling van het Sandberg Instituut en een residentie aan de prestigieuze Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij toonde zijn werk onder meer in het Palais de Tokyo in Parijs, Foam Amsterdam, het Dordrechts Museum en het K Museum of Contemporary Art in Seoul.
Tijdens Art Rotterdam is het werk van Kévin Bray te zien in de booth van galerie Stigter van Doesburg in de Main Section.