NN Art Award 2023 genomineerden bekend

NN Art Award genomineerden 2023

Jaarlijks reikt NN Group de NN Art Award uit aan een uitzonderlijke getalenteerde, en in Nederland opgeleide kunstenaar. Voor het eerst dit jaar konden ook kunstenaars uit de Prospects tentoonstelling hun werk inzenden voor een nominatie. Dit jaar bestond de jury voor de NN Art Award uit: Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift; Yolande Zola Zoli van der Heide, curator Van Abbemuseum; Inez de Brauw, kunstenaar en winnaar NN Art Award publieksprijs 2022; Ali Keles, verzamelaar en Founding Managing Partner Lakeside Capital Partners; Elisah van den Bergh, curator NN Kunstcollectie. De juryleden waren stuk voor stuk onder de indruk van de hoge kwaliteit van de gepresenteerde werken. Uiteindelijk heeft de jury uit de 34 inzendingen de volgende kunstenaars genomineerd voor de NN Art Award: 

•           Kévin Bray - Upstream Gallery 

•           Monali Meher - Lumen Travo 

•           Laura Jatkowski - Prospects 

•           Salim Bayri  - Prospects  

De werken van de 4 genomineerde kunstenaars zijn te zien in de NN Art Award stand op Art Rotterdam 2023. De bekendmaking van de winnaar, die een geldprijs van € 10.000,- ontvangt, vindt plaats tijdens de Press Preview van Art Rotterdam op woensdag 8 februari. Daarnaast koopt NN Group een kunstwerk van één van de vier genomineerden aan voor de bedrijfscollectie van NN Group. Van alle genomineerden zal een online artikel verschijnen op GalleryViewer.com

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws