Deelnemen

Waarom deelnemen?

Deadline: 23 september 2022

Bij Art Rotterdam draait alles om het creëren van een sterke ontmoetingsplaats in een inspirerende stad waar bezoekers nieuw werk ervaren, ontdekken en verwerven in het bijzondere UNESCO-monumentale gebouw van de Van Nellefabriek. Dit alles resulteert in een kwalitatief hoog bezoekersniveau met uitstekende verkoopcijfers voor de deelnemende galeries.

De aankomende 24ste editie vindt zoals altijd in plaats in februari en biedt kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland de mogelijkheid om de laatste ontwikkelingen in de beeldende kunst live en van dichtbij mee te maken.

Extra aandacht wordt besteed aan de food & drinks, verspreid over de beurs in verschillende concepten. Met een exclusief pop-up restaurant en een feestelijke preview van de beurs met lokale biertjes, champagne & oesters.

Art Rotterdam stelt met haar geliefde partners in de stad zoals Kunsthal, Depot Boijmans, Melly en TENT Rotterdam een voortreffelijk VIP-programma samen voor de internationale kunstscene. Dit jaar organiseren we een breed scala aan bijzondere ontbijten, brunches, borrels en diners op bijzondere locaties; VIP-onderdelen die je niet wilt missen. Art Rotterdam opent graag deuren die anders gesloten zouden blijven voor onze speciale gasten.

Hoe aanmelden?

Op Art Rotterdam kunt u deelnemen aan verschillende secties. Hieronder leest u daar meer over. Tevens vindt u hieronder de inschrijfformulieren per sectie. Klik op de gewenste sectie voor het invullen van uw gegevens.Registratieformulieren 2023

Klik hier om de applicatie uitnodiging te bekijken

Main Section

De Main Section is het hart van Art Rotterdam. Centraal gelegen in de voormalige koffie- en tabaksfabriek, presenteren nationale en internationale galeries een selectie van aankomende en meer gevestigde kunstenaars. Een aantal stands is exclusief gereserveerd voor dealers van naoorlogse kunst en vintage fotografie.

De selectiecommissie van de Main Section, Solo/Duo en New Art Section:

 • Barbara Seiler
  Barbara Seiler Gallery
  Zurich
 • Ellen de Bruijne
  Ellen de Bruijne Projects
  Amsterdam
 • Kiki Petratou
  Gallery Joey Ramone
  Rotterdam
 • Jaring Dürst Britt
  Dürst Britt Mayew
  Den Haag
 • Joseph Kouli, verzamelaar
  Parijs
 • Tobias Arndt, verzamelaar
  Brussel

Solo/Duo

Ongeveer 15 stands in de Main Section zijn beschikbaar voor een solo of duo presentatie. Deze sectie heeft een sterk gecureerd karakter. Voor deze sectie is het mogelijk om met maximaal twee galeries een Solo/Duo-stand te delen.

New Art Section

Deze sectie richt zich op werken van jonge, opkomende kunstenaars in plaats van op de leeftijd van de galeries. De New Art Section toont dan ook uitsluitend werken van opkomende kunstenaars, geboren in de jaren tachtig of negentig. De leden van de selectiecommissie staan hierboven vermeld onder de Main Section.

Projections

Sinds de afgelopen editie heeft Projections een nieuw format die perfect aansluit bij de wensen van de galeries. De videowerken worden getoond als onderdeel van de galeriepresentatie in de stand. Hiermee wordt de stand van de galerie uitgebreid met een videoruimte van 3 meter breed en 3 meter diep.

De selectiecommissie bestaat uit:

 • Bob en Renée Drake
 • Bart Rutten, directeur Centraal Museum Utrecht
 • Jean Conrad Lemaitre, collector, Paris

De selectiecommissie heeft het voornemen om één werk uit de op Projections gepresenteerde werken aan te schaffen voor hun collectie. De voorgenomen aankoop van het Centraal Museum Utrecht wordt ondersteund door Classicus Private Assurance.

Voor vragen kunt u contact opnemen met
Art Rotterdam + 31 (0)10 742 02 58
info@artrotterdam.com

Le Monde noemde Art Rotterdam "een van de beste kunstbeurzen van het afgelopen jaar" en volgens Huffington Post "mag Art Rotterdam zich tot de top vijf van de winterbeurzen rekenen".

-

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws