Buitenwerken rond de Van Nelle fabriek

Voor de ingang van de Van Nelle Fabriek en elders op het terrein toont Art Rotterdam een spectaculaire collectie grootschalige buitenwerken. Zo staat er van Studio Dré Wapenaar het Tentendorp-Herzien, een werk waarin architectuur, ontwerp en beeldende kunst bij elkaar komen. Er zijn vier modules, gerangschikt op en onder, naast en voor elkaar. De hoogste tent staat op een vier meter hoog platform met daarnaast, op twee meter hoog, een 'lucht-kuil' en in de onderste tent een interne 'zit-kuil'. Samen creëren zij de aanblik van een dorp waarin mensen op alle mogelijke manieren met elkaar zijn verbonden. Galerie Nest presenteert de werken RADIATE ||&||| (EVIAN CHRIST) van Joeri Woudstra. De twee kruizen, gemaakt van speakers en stoboscopen, zijn onderdeel van een grotere performance- en installatieserie. Zij spelen een vooraf geprogrammeerde licht- en geluidscompositie af. Atelier Van Lieshout presenteert op het buitenterrein een gigantische gier, werktitel Vulture. De gier is niet direct de meest edele vogel van het dierenrijk, maar wel een vindingrijke en vasthoudende figuur. Een echte overlever, waarvan Van Lieshout met de nodige ironie ook wel zegt dat deze het beste het karakter van de kunstenaar omschrijft. Dit is de eerste keer dat dit functionele sculptuur te zien zal zijn in Nederland.  Willem Besselink (NL=US Art) is gefascineerd door zichtbare en onzichtbare structuren en patronen in de wereld om ons heen. Met zijn sculptuur Doorzicht presenteert hij een van de mogelijke visualisaties van de vele aanwezige structuren. Prospects presenteert het werk van meerdere kunstenaars, waaronder Sanne van Balen en Cecilia Bjartmar Hylta. Van Sanne van Balen staat er Stem, een 3D vertolking van een geschilderd landschap waaraan zij talige betekenissen toekent. Cecilia Bjartmar Hylta tekent voor het site-specific buitenwerk Untitled (dust sculpture), opgebouwd uit het stof dat zij in de Van Nelle Fabriek heeft verzameld.

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws