Nieuwe sectie op Art Rotterdam Artistic Matter


Artistic Matter krijgt een ereplek op Art Rotterdam. Bij het ingaan van de grote zaal van de oude Tabaksfabriek loop je er recht tegenaan. Waar het om draait, in deze sectie, is een uniek gebruik van materiaal. De meeste kunstenaars werken met materialen als olieverf op linnen, aquarel op papier, brons, hout of marmer. Tegelijkertijd zijn er steeds meer kunstenaars die voor vernieuwende technieken en ongebruikelijke materialen kiezen. Deze kunstenaars zet Artistic Matter in de schijnwerpers. Ditmaal is dat de Slowaaks-Rotterdamse kunstenaar Tomáš Libertíny. Hij introduceert complexe geraamtes en constructies in een bijenkorf. Geduldig begeleidt hij de bijen in het bouwproces, waarmee een delicate verbinding tussen mens en natuur ontstaat. Het effect is een bijzondere, gestileerde vorm in bijenwas. In samenwerking met kunstenaar Tomáš Libertíny is Lakeside Bee Farm gebouwd op het landgoed van het hoofdkantoor van Lakeside Capital Partners in Rotterdam - Overschie. De langdurige relatie tussen de kunstenaar, Tomáš Libertíny en de Managing Partner van Lakeside Capital Partners, Ali Keles, creëerde een vruchtbare basis voor deze langjarige samenwerking. Zijn werk bevindt zich in de collecties van onder andere het MoMA, Museum Boijmans Van Beuningen, MAD / Palais de Louvre en Lakeside Collection.

Tomáš Libertíny | Mogelijk gemaakt door Lakeside Capital Partners | gepresenteerd door Stichting Galerie Weisbard en Annemarie Fine Art

‘Eternity’, by Tomáš Libertiny

Tomáš Libertíny, Lakeside Bee Farm

Lakeside Bee Farm op het landgoed van Lakeside Capital Partners in Rotterdam - Overschie

 

Art Rotterdam mailing list

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws